justitie

Advocaat Teurlings doet aangifte van doodsbedreiging

Bedreiging ontvangen na uitspraken in EenVandaag

Strafpleiter Mark Teurlings heeft aangifte gedaan van doodsbedreiging. Die ontving hij nadat hij had meegewerkt aan een uitzending van EenVandaag. 

Verschillende advocaten gaven hierin aan dat er bij politie en justitie ,,op grote schaal'' geld en waardevolle goederen worden gestolen als ze in beslag zijn genomen.

Bekijk hier de uitzending terug:

Na de uitzending kreeg Teurlings een mail met de doodsbedreiging. Doel hiervan was dat de advocaat zijn beweringen zou terugnemen.

De bedreiger stelt van de politie te zijn. De korpsleiding van de politie in Amsterdam heeft er bij de advocaat op aangedrongen aangifte te doen, vertelt Teurlings. Een woordvoerder van de politie zegt uit privacyoverweging niets te kunnen zeggen.

De afzender heeft zijn identiteit proberen te verhullen. Toch is de advocaat de dader op het spoor gekomen en heeft hij zijn bevindingen aan de politie overgedragen, laat hij weten.

,,Bij wie ga je klagen als een kilo cocaïne weg is? Bij de politie? Dat wordt een lastige zaak.'', zei Teurlings onder meer in de uitzending.

Een andere uitspraak die hij deed: ,,En echt, er zijn heel veel goede agenten. Voor hen is dit een naar verhaal ...die vinden het niet leuk dat dit naar boven komt, maar ze weten dat het gebeurt.''

-Klik op de afbeelding en lees een uitgebreid achtergrondartikel over dit onderwerp 

Wiki Inbeslagname

Lees meer over Inbeslagname in onze Wiki: